Tervetuloa Kimaralle! Sinua on jo odotettu. 

Kimaran osallistujailmoittautuminen on auki ja sitä onkin odotettu jo pitkään. Sitä voi olla vaikea päällepäin huomata, mutta tätä päivää varten on nähty valtava määrä vaivaa jo pitkään. 

Tämä päivä koitti vähän samalla tavalla kuin jouluaatto tai syntymäpäivät lapsena. Samalla yllättäen, mutta kuitenkin pitkän ja malttamattoman odotuksen jälkeen. 

Ilmoittautumisen alkaminen ei tietenkään ole oikeasti mikään yllätys. Päin vastoin, sitä on valmisteltu jo kuukausia. Tässä vaiheessa haluankin kiittää jokaista Kimaran tekijää, jotka ovat nähneet vaivaa sen eteen, että minä ja sinä voisimme ilmoittautua mukaan ensi kesän isoimmalle partioleirille. 

Kuksakikkailuja ja sanojen sorvaamista 

Isoimman työn ovat tehneet upeat osallistuja-tiimin tekijät sekä viestinnän ja markkinoinnin velhot. Kuksa-lomakkeen rakentelu, sen muokkaaminen, uudelleenmuokkaaminen ja viilaaminen on aloitettu jo syksyllä. Sanamuotoja on tarkennettu, jotta myös ei-partiolaiset ja tutustujat tietäisivät, mistä puhutaan ja millaiselle leirille on oikeastaan ilmoittautumassa. Samalla on katsottu jo pidemmälle ja mietitty, mitä tapahtuu ilmoittautumishetken ja leirin saapumisen välissä.  

Viestintä ja markkinointi se vasta onkin urakoinut. Nettisivuja on rakenneltu, videoita editoitu, julisteita taitettu, somea tykitelty ja kauppakeskuspaikkoja varattu markkinointitempauksille. (Ja tämä viimeisin ei muuten ole ihan pieni uroteko!) 

Millaiselle leirille edes ilmoittaudutaan? 

Helposti voisi ajatella, että ilmoittautuminen on se, mistä leirin tekeminen vasta oikeastaan aloitetaan. Tämä mielikuvahan ei voisi olla kauempana totuudesta. 

Ympäri koko leiriorganisaation jokainen leirin tekijä on omalla tavallaan kantanut kortensa kekoon ilmoittautumista varten. Palvelut ovat miettineet, mitä leirillä syödään, miten peseydytään, kuka leirin rakentaa ja milloin. Tämän kaiken pitää olla jo nyt selvillä, ainakin jollain tasolla, jotta sinä ilmoittautuessasi tiedät vaikkapa sen, että suihkuun pääsee myös pyörätuolilla. 

Ohjelma ja kasvatus ovat koko syksyn visioineet isosti ja antaneet pensselin viuhua oikein antaumuksella. Ilmoittautumisen aikana pääsetkin kuulemaan jo ensimmäisiä tärppejä siitä, millaista ohjelmaa Kimaralla oikein järjestetään. 

Ilmoittautumalla voit myös tehdä hyvää 

Kimaralle ilmoittautuessa on mahdollista auttaa muita ja tästä on kiittäminen Vastuullisuuden ja resurssien (tuttavallisemmin VARES) tekijöitä, jotka ovat syksyn ajan pohtineet erityisesti rahan tuloa ja menoa projektissa. Mielen päällä on ollut myös se, miten leirin ikävät sivuvaikutukset, kuten hiilidioksidipäästöt, olisivat mahdollisimman pienet. 

Meillä kaikilla ei ole yhtäläisiä mahdollisuuksia maksaa leirimaksua ja summa, joka voi jollekin tuntua pikkurahalta, saattaa toiselle olla pois vaikka seuraavan viikon ruuista. Siksi ilmoittautuessa on mahdollista tehdä lahjoitus Kimaran stipendirahastoon, josta myönnetään tukea sitä tarvitseville leiriläisille. Jos leirimaksu ei ole sinulle kynnyskysymys, stipendirahastoon lahjoittaminen on erinomainen tapa auttaa muita mukaan leirille. 

Ilmoittautumisen yhteydessä voit myös rakastaa ja suojella luontoa. Keräämme vapaaehtoisia maksuja Kimaran päästöjen kompensoimiseksi, jotta leirin järjestämisen vaikutukset yhteiseen maapalloomme olisivat mahdollisimman pienet.  

Kaikkein paras kiitos jokaiselle Kimaran tekijälle on ilmoittautuminen leirille. Itse ilmoittauduin jo ja minä ainakin odotan sitä, että me päästään tapaamaan ensi kesänä Evolla. 

Kuva: Eveliina Saari