Kimara

Sana ”kimara” tarkoittaa sekoittamista. Kimara on uuden sukupolven partioleiri jossa sekoitamme eilisen perinteet ja tulevaisuuden suuntaviivat.

Sekoitus juuria ja huomisen juhlia.

Me partiolaiset osaamme parantaa maailmaa. Olemme rauhanliike, jolla on kirkas näkemys, ei pelkästään paremmasta maailmasta – maailmasta jossa ihminen elää rauhassa keskenään myös muun luonnon huomioon ottaen – vaan myös siitä reitistä, jota pitkin tavoitteemme saavutamme. Erityisesti ulkona, tavallisista poikkeavissa olosuhteissa yhteiset haasteet ja unelmat liimaavat ihmisiä yhteen paremmin kuin yksikään koulu-tai työpäivä. Leirit ovat partioliikkeen keskeisin keino uusien taitojen opettamiseksi, uusiin ihmisiin tutustumiseksi ja maailman parantamiseksi.

Kuva: Alex Inkiläinen
Kuva: Hanna Kimmonen

Leirien järjestäminen ei kuitenkaan käy kädenkäänteessä. Erityisesti suurleirit edellyttävät toisinaan jopa yli-inhimillisiä ponnisteluita, joita ei saisi vaatia keneltäkään -puhumattakaan vapaaehtoiselta. Pienen kylän kokoisen ihmisyhteisön pyörittäminen on ymmärrettävästi kuormittava tehtävä. Pääkaupunkiseudun partiolaisten kesäleiri Kimara ei yritä olla pieni kylä keskellä Evoa, hektinen kuin miljoonakaupungin ydin ja työntäyteinen kuin muurahaiskeko, vaan kaikkien pääkaupunkilaisten partiolaisten ja pääkaupunkilaisesta partiosta kiinnostuneiden yhteinen kesäleiri, joka näin ollen vain sattuu olemaan suuri.

Leirille, joka aidosti saattaa 6000 partiolaista ja partiomielistä yhteen, on nyt kysyntää enemmän kuin koskaan. Aikamme suuret kysymykset, ilmastonmuutos, sodat ja eriarvoisuuden kasvaminen, edellyttävät yhteistyötä, kunnianhimoa ja taitoa myötämielisyyteen. Kun leirin tärkein tavoite on innostaa, ruokkia haaveita ja saattaa ihmiset elämään sovussa, ihmiset jaksavat paremmin. Kimara 2024 järjestetään, jotta Pääkaupunkisudun partiolaiset voivat olla yhdessä koko maailman etunenässä tekemässä maailmasta nuorille paremman paikan elää. Partiossa tekemämme kasvatustyö, joka parhaiten kiteytyy kesäleireillämme, on mittaamattoman suuri palvelus paremman maailman puolesta. Hyvin voiva nuoriso on kaiken yhteiskunnallisen muutoksen eläväinen ja nauravainen sydän.

Kuva: Anna Enbuske

Leirin päivämäärät ja hinta

Kimara järjestetään 26.7. – 3.8.2024, ennen leiriä on rakennusleiri ja leirin jälkeen purkuleiri. Leirin pituus riippuu osallistujan ikäkaudesta.

Osallistujat ilmoittautuvat leirille 15.1.-13.3.2024 välisenä aikana. Ilmoittautuneiden osallistujien kesätyöturva on voimassa 1.6.2024 asti. Lippukuntailmoittautuminen on auki 1.9.-31.10.2023.

Tekijöiden yhteinen rakennusleiri, jolle voi osallistua joustavasti 12.-25.7. ja auttaa leirin infran rakentelussa. Vastaavasti purkuleiri alkaa leirin päätyttyä ja päättyy sunnuntaina 11.8. tai kun leirialue on tyhjennetty.

  • Rakennusleiri (tekijät) 12.-25.7.2024 0 €
  • Lyhyt Kimara 27.-30.7. 160 € 
  • Pitkä Kimara 26.7.-3.8. 220 €
  • Vierailupäivä 30.7. 40 €
  • Purkuleiri 4.-11.8. 0 €
  • Yksittäinen leiripäivä 47 € (hinta voimassa ennakkoon ilmoittautuneille)