Yhteistyökumppanit

Tule mukaan tekemään Kimara 2024 partiokesäleiri kanssamme! 

Kimara 2024 on Pääkaupunkiseudun Partiolaisten järjestämä leiri, johon odotetaan noin 5 500 osallistujaa 135 eri lippukunnasta. Leiri järjestetään 26.7. – 3.8.2024 Evolla Hämeenlinnassa. 

Ovatko tulevat asiakkaanne, työntekijänne, opiskelijanne tai jäsenenne tämän kesän partioleiriläisiä tai heidän läheisiään?  

Haluaisiko yrityksenne tai yhteisönne olla mukana tekemässä leiristä unohtumatonta kokemusta tarjoamalla tuotteita, palveluita tai osallistumalla ohjelman toteuttamiseen? 

Osallistujamme jakautuvat seuraavasti: 

 • 0–6-vuotiaat perhepartiolaiset (huoltajineen)  
 • 7–9-vuotiaat sudenpennut | n. 17 % 
 • 10–12-vuotiaat seikkailijat | n. 18 % 
 • 12–15-vuotiaat tarpojat | n. 22 % 
 • 15–17-vuotiaat samoajat | n. 15 % 
 • 18–22-vuotiaat vaeltajat | n. 9 % 
 • Yli 22-vuotiaat aikuiset | n. 18 % 

Lisäksi leiriin sisältyy huoltajien vierailupäivä, jolloin osallistujamäärän odotetaan noin kaksinkertaistuvan. 

Kimara tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden tavoittaa monipuolinen kohderyhmä ja osoittaa tukesi nuorisotyölle sekä yhteisöllisyydelle. 

Yhteistyö Kimaran kanssa perustuu jaetuille arvoille ja päämäärille sekä vastavuoroisuudelle.

 • Me teemme Kimaran yhdessä välittäen, jotta partio innostaa nyt ja leirin jälkeen.
 • Me teemme Kimaran maailmaa rakastaen, jotta opimme elämään vastuullisesti ja luomaan kestävää tulevaisuutta.
 • Me teemme Kimaran ystävyyttä rakentaen, jotta rohkenemme toimimaan yhdessä.
 • Me teemme Kimaran sinulle, jotta jokainen löytää paikkansa juuri sellaisena kuin on.

Yhteistyö on molemminpuolista iloa

Partio on Suomen suurin nuorisojärjestö, tunnettu ja arvostettu brändi. Yhteistyö Kimaran kanssa ei ole pelkkää mainostamista – se on elämys, osa tarinaa, joka jää mieleen. 

Suunnittelemme ja toteutamme yhteistyön tavat ja muodot yhdessä. Varmistamme, että kumppanuutemme näkyy ja kuuluu tapahtumaa ennen, sen aikana ja sen jälkeen. 

Leirille rakennetaan myös kumppanuuskylä, jossa Kimaran kumppanit voivat pisteillään esitellä toimintaansa ja yhteistyötä partion kanssa niin leiriläisille kuin vierailijoillekin. 

Kumppanuustoiminnan eettiset periaatteet

Partio tekee aktiivisesti yhteistyötä yhteiskunnan eri tahojen kanssa. Partiolla on lukuisia yhteistyökumppaneita valtakunnallisesti, piiritasolla sekä lippukuntatasolla.

Kumppanuustoiminnan eettiset periaatteet on laadittu tukemaan partiolaisten neuvotteluja partion eri projekteissa muodostettavissa kumppanuuksissa. Partio on aloitteellinen yhteistyökumppani, ja yhä useammin partion projektien yhteydessä neuvotellaan ulkopuolisten osapuolien kanssa erityyppisistä yhteistoimintamalleista.

Ota yhteyttä

Svetlana Kargina, Kumppanuuspäällikkö
etunimi.sukunimi@partio.fi 

Tutustu tarkemmin partion kumppanuustoiminnan eettisiin periaatteisiin

Pääyhteistyökumppanit

Puolustusvoimat on partion ja Kimaran pääyhteiskyömppani. Kimaralla Puolustusvoimat tuo alueelle merkittävän määrän kalustoa, jota hyödynnetään muun muassa muonituksessa, huollossa ja leiripalokunnassa. Lisäksi Puolustusvoimat esittelee toimintaansa Kumppanuuskylässä.

Aalto-korkeakoulusäätiö järjestää Kimarassa Aalto-ohjelmalaakson. Kumppanimme tukee Kimaraa kouluttaakseen vapaaehtoisia partiolaisia laakson ohjelmapisteitä varten. Lisäksi Aalto-yliopisto esittelee toimintaansa Kumppanuuskylässä.

Yhteistyökumppanit

Festool on tukemassa jo kahdeksatta vuotta partiotoimintaa toimittamalla laajan valikoiman sähkötyökaluja leirin rakentamiseen ja purkamiseen. Lisäksi Festool esittelee toimintaansa Kumppanuuskylässä.

Avis-autovuokraamo on mukana Kimaran menossa! Voit nähdä autojamme jo ennen tapahtumaa ja sen aikana auttamassa tavaroiden kuljettamisessa ja muussa käytännön logistiikassa. Lisäksi löydät meidät ja täyssähköautomme Kimaran kumppanuuskylästä. Tule mukaan kuulemaan sähköisestä tulevaisuudesta!

Tukijat

Liikenneturva on suomalaisen liikenneturvallisuustyön keskusjärjestö. Kimaralla Liikenneturva vahvistaa turvallista käyttäytymistä järjestämällä sudenpentuohjelmaa liikenneturvallisuusaiheista.

Rauhankasvatusinstituutti eli RKI tukee sudenpentuohjelmaa tarjoamalla materiaaleja. Kumppanin keskeiset teemat ovat rauha, tasa-arvo, yhdenvertaisuus, antirasismi ja globaali vastuu. Lisäksi RKI tarjoaa koulutusta, materiaaleja ja tukea sekä kouluissa että nuorisotyössä toimiville kasvattajille, samalla tukien aktivisteja, jotka pyrkivät luomaan yhdenvertaisempaa maailmaa ja kestävää rauhaa.

Corny, se herkullisempi välipalavaihtoehto, on innokkaasti mukana tukemassa partiotoimintaa ja niin lasten, nuorten kuin aikuistenkin energian saantia Kimara-leirillä Hämeenlinnassa. Tule tapaamaan tiimiämme, maistelemaan välipalaherkkuja ja osallistumaan aktiviteetteihimme vierailupäivänä 30.7.

HVAY 1990 logo taustaton