Usein kysytyt kysymykset

Ilmoittautuminen ja peruminen

Löydät Kimaran ilmoittautumis- osallistumis- ja peruutusehdot täältä: Ilmoittautumis-, osallistumis- ja peruutusehdot

Voit. Työ-, varusmies- ja siviilipalvelusturva on voimassa 1.6.2024 saakka. Tämä turva mahdollistaa leiriosallistumisen peruuttamisen tai osallistumisajan lyhentämisen niille, joiden työ- tai palvelusvelvollisuus sattuu leirin ajankohtaan eikä heillä ole mahdollisuutta osallistua leirille. Turva koskee leirille hakeneen henkilön lisäksi hänen vuonna 2017 tai myöhemmin syntyneitä lapsiaan. Osallistumisen peruuttamiseksi tarvitaan vapaamuotoinen todistus työnantajalta, puolustusvoimilta tai siviilipalveluskeskukselta.

Työ-, varusmies- ja siviilipalvelusturvan tapauksessa, kun osallistuminen perutaan tai osallistumisaikaa lyhennetään, osallistujalle palautetaan alkuperäisen ja uuden leirimaksun erotus. Ole yhteydessä kimara@partio.fi Voit. Työ-, varusmies- ja siviilipalvelusturva on voimassa 1.6.2024 saakka. Tämä turva mahdollistaa leiriosallistumisen peruuttamisen tai osallistumisajan lyhentämisen niille, joiden työ- tai palvelusvelvollisuus sattuu leirin ajankohtaan eikä heillä ole mahdollisuutta osallistua leirille. Turva koskee leirille hakeneen henkilön lisäksi hänen vuonna 2017 tai myöhemmin syntyneitä lapsiaan. Osallistumisen peruuttamiseksi tarvitaan vapaamuotoinen todistus työnantajalta, puolustusvoimilta tai siviilipalveluskeskukselta.

Työ-, varusmies- ja siviilipalvelusturvan tapauksessa, kun osallistuminen perutaan tai osallistumisaikaa lyhennetään, osallistujalle palautetaan alkuperäisen ja uuden leirimaksun erotus. Ole yhteydessä kimara@partio.fi

Kyllä. Leiriosallistumisen siirto toiselle leiriosallistujalle on mahdollista 1.6.2024 asti. Leiriosallistumisen siirtäjä on itse vastuussa korvaavan osallistujan hankkimisesta ja osallistumismaksun hoitamisesta uuden osallistujan kanssa haluamallaan tavalla. Pääkaupunkiseudun Partiolaiset / Kimaran-leiriorganisaatio ei laskuta uutta osallistujaa tai hyvitä maksua alkuperäiselle osallistujalle. Leiriosallistumisen voi siirtää ainoastaan samaa aikaväliä koskevalle ja saman maksuluokan ilmoittautumiselle. Mikäli leiriosallistumisen siirrossa pois jäävällä osallistujalla on vuonna 2017 tai myöhemmin syntynyt lapsi, voi lapsen osallistumisen peruuttaa ja lapsen osallistumismaksu palautetaan. Mikäli leiriosallistumisen siirrossa uutena tulevalla osallistujalla on vuonna 2017 tai myöhemmin syntynyt lapsi, voi hänet ilmoittaa leirille siirron yhteydessä. Jos et saa siirrettyä osallistumista toiselle, peruutathan osallistumisen ottamalla yhteyttä projektitoimistoon kimara@partio.fi. Osallistumismaksua ei palauteta.

Kimaralle ovat tervetulleita kaikki, myös ei vielä partiolaiset!

Kyllä voi! Yksittäisille leiripäiville on mahdollista osallistua 47 € päivämaksulla.

 • Pitkä kesäleiri 26.7.-3.8.2024 on tarkoitettu seikkailijoille ja sitä vanhemmille partiolaisille. Seikkailijoiden ja tarpojien (s. 2011–2014) leiri kestää 2.8. asti. 
  Sudenpentu voi osallistua pitkälle leirille vain vanhempien kanssa. Pitkän kesäleirin hinta on 220€.
 • Lyhyt kesäleiri 27.7.-30.7.2024 on tarkoitettu sudenpennuille (s. 2015-2017). Lyhyelle leirille saavat osallistua kaikenikäiset. Leirimaksu on 160€. Jos tahdot vain kokeilla miltä tuntuu partioleirillä, tai tahdot auttaa vaikkapa sudenpentujen luotsaamisen kanssa, voit valita tämän vaihtoehdon.
 • Päiväleiriksi yksittäisille leiripäiville on mahdollista osallistua 47 € päivämaksulla (lounaasta aamiaiseen).

Kyllä voi! Perheet voivat majoittua savuissa tai perheleirissä oman valintansa mukaan. Jos leiriperheeseen kuuluu kaksi tai useampi aikuinen, tulee joidenkin aikuisten olla myös pesteissä. Yhtä pestiä voi tehdä jaettuna pestinä, jolloin voi vuorotella kuka on lasten kanssa milloinkin. Jaettu pesti tarkoittaa sitä, että yksi pesti jaetaan kahden aikuisen kesken, jotta toinen voi olla lapsen kanssa, kun toinen on pestissä. Vaihtoehtoisesti toinen aikuinen voi olla kokoaikaisesti pestissä ja toinen koko ajan lapsen kanssa.

Huoltajan mukana osallistuvat lapset on ilmoitettava leirille, vaikkei heiltä perittäisi leirimaksua. 4–6-vuotiaat lapset osallistuvat huoltajansa kanssa pitkälle leirille hintaan 135 € ja lyhyelle leirille hintaan 100 €. 0–3-vuotiailta lapsilta ei peritä leirimaksua.

Saavutettavuustakuu on voimassa 1.6.2024 asti. Saavutettavuustakuu oikeuttaa leiriosallistumisen perumiseen tilanteessa, jossa leiriläisellä on saavutettavuuteen liittyvä tarve, jota Kimaran leiriorganisaation ei yrityksistä huolimatta pysty täyttämään. Saavutettavuustakuun soveltaminen edellyttää aina, että osallistuja on kirjallisesti yhteydessä Kimaran organisaatioon osoitteessa kimara@partio.fi ja ilmoittaa saavutettavuustarpeen. Saavutettavuustakuun käyttöön vaaditaan aina lääkärin- tai vastaava todistus leiriläisen erityistarpeesta. Saavutettavuustakuun tapauksessa osallistumismaksu palautetaan osallistujalle. Lisää saavutettavuustakuusta voi lukea täältä: Ilmoittautumis-, osallistumis- ja peruutusehdot

Osallistuminen leirille / leirielämä

Kimaralla majoitutaan oman lippukunnan kanssa teltoissa. Oma lippukunta muodostaa savun (leirilippukunta) noin kahden muun lippukunnan kanssa.

Leirialueella pääsee uimaan Evon upealla hiekkarannalla, jossa sijaitsevat myös suihkutilat. Peseytyminen on mahdollista myös esteettömissä ja yksityisissä suihkuissa.

Kimaralla on kolme keittiötä, jotka palvelevat valtaosaa leiriläisistä sekä yleisimpien erityisruokavalioiden tarvitsijoita. Lisäksi Kimaran erityisruokavaliokeittiö palvelee erikoisemmissa ruokavalioissa. Jokaiselle löytyy siis leirin aikana sopivaa syötävää

Kimaran leirituotekaupasta löydät sekoituksen Kimaramaisia tuotteita, joiden materiaalit ovat tuotettu vastuullisesta näkökulmasta. Tuoteperheeseen sisältyy Kimara t-paita, huppari, sukat, kangaskassi, lippis ja muki. Tuotteilla pääset tunnelmoimaan juurista, latvoista, väreistä ja pimenevistä kesäilloista jo ennen kesän 2024 leiriä!

Kauppa on auki ilmoittautumisen jälkeen. Leirituotekaupan myyntituotot käytetään Kimaran leirialueen rakentamiseen.

Alaikäinen leiriläinen voi poistua leiriltä esimerkiksi perhejuhlan, hautajaisten tai muun samankaltaisen syyn vuoksi ja palata takaisin. Mahdolliset leiriltä lähdöt ja palaamiset tulee aina sopia leirillä olevien lapsen lähijohtajien kanssa.

Yli 18-vuotias voi myös poistua leiriltä tarvittaessa ja palata takaisin. Hänen tulee leimata itsensä ulos leiriltä joko portilla tai osallistujapalveluiden pisteellä. Poistumisesta on myös hyvä ilmoittaa leirilippukunnan johtajalle ja pestaajalle.

Iltaisin kokoonnutaan yhteisiin elämyksellisiin hetkiin, joko oman savun tai koko leirin kesken. Yhteisissä hetkissä muun muassa lauletaan, tanssitaan ja päästään seuraamaan leirin tarinaa. Nukkumisaika kuitenkin rauhoitetaan kunnon yöunia ja lepoa varten joka yö.

Minkäänlaista kiusaamista, häirintää, tmv. ei leirillä sallita. Mikäli kiusaamista ilmenee, siihen tullaan puuttumaan.

Leirin hinta

 • Pitkä kesäleiri 26.7.-3.8.2024 on tarkoitettu seikkailijoille ja sitä vanhemmille partiolaisille. Seikkailijoiden ja tarpojien (s. 2009–2014) leiri kestää 2.8. asti.  Syksyllä seuraavaan ikäkauteen siirtyvien on ilmoittautumisen yhteydessä mahdollista valita, kumman ikäkauden ohjelmaan ilmoittautuu. 
  Sudenpentu voi osallistua pitkälle leirille vain vanhempien kanssa. Pitkän kesäleirin hinta on 220 €.
 • Lyhyt kesäleiri 27.7.-30.7.2024 on tarkoitettu sudenpennuille (s. 2015-2017). Lyhyelle leirille saavat osallistua kaikenikäiset. Leirimaksu on 160 €. Jos tahdot vain kokeilla miltä tuntuu partioleirillä, tai tahdot auttaa vaikkapa sudenpentujen luotsaamisen kanssa, voit valita tämän vaihtoehdon.
 • Perhepartio (0–6-vuotiaat perheineen) 26.7.–3.8. Huoltajan mukana osallistuvat lapset on ilmoitettava leirille, vaikkei heiltä perittäisi leirimaksua. 4–6-vuotiaat lapset osallistuvat huoltajansa kanssa pitkälle leirille hintaan 135 € ja lyhyelle leirille hintaan 100 €. 0–3-vuotiailta lapsilta ei peritä leirimaksua.
 • Päiväleiriksi yksittäisille leiripäiville on mahdollista osallistua 47 € päivämaksulla (lounaasta aamiaiseen).
 • Vierailupäivä 30.7. 40 € Ilmoittautuminen alkaa 1.4.
 • Rakennusleiri 10.–25.7.2024 ja Purkuleiri 4.–11.8. 0 €

Kimaralla tutustujalla tarkoitetaan ei-partiossa olevia 12-22 –vuotiaita nuoria ja nuoria aikuisia, jotka puhuvat kotikielenään muuta kuin kotimaista kieltä. Lippukunnilta on ilmoittautumisen yhteydessä tiedusteltu kiinnostusta ottaa tutustujia mukaan omaan savuun.

Ennen varsinaista leiriä järjestetään tapahtumia uusien kohderyhmien tavoittelemiseksi helmi-maaliskuun aikana. POP-Up Kimaraa varten kutsutaankin kaikki kiinnostuneet lippukunnat mukaan tapahtumien tekemiseen.

Tapahtuman perushinta sisältää koko mahtavan leirin, elämyksineen ja ruokineen. Tapahtumamaksut käytetään kokonaisuudessaan tapahtuman järjestämiseen, eikä niissä ole mukana katetta.

Leirin maksutapa- ja aika valitaan ilmoittautumisen yhteydessä. Voit maksaa leirin heti ilmoittautumisen yhteydessä paytrail maksupalvelun kautta. Voit myös ilmoittautua maksamatta ja anoa stipendiä, jolloin päätät leirille osallistumisesta ja maksamisesta stipendipäätöksen jälkeen.

Stipendiä voi hakea ilmoittautumisen yhteydessä erillisellä lomakkeella. Lasku leiristä tulee stipendin hakijoille myöhemmin, jolloin osallistuminen on mahdollista peruuttaa. Stipendistä ilmoitetaan hakijalle 1.5. mennessä.

Saavutettavuus

Kimaralle on mahdollista osallistua henkilökohtaisen avustajan kanssa. Avustajan osallistuminen leirille avustettavan henkilön kanssa on maksutonta. Avustettava henkilö lisää avustajan tiedot ilmoittautumisessa, ja Kimara on avustajaan yhteydessä.

Avustajan tiedot voi vahtaa ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen tarvittaessa.

Tapahtuma järjestetään leirialueella metsässä. Peruspalveluihin, esimerkiksi ruokailuun, päälavalle, kahvilaan, ensiapupisteelle, suihkuun ja wc:hen pääsee leveää polkua tai hiekkatietä, ja ne sijaitsevat tasaisella maalla lähellä leirisuoraa eli tapahtuma-alueen pääväylää. Osa tapahtuman aktiviteeteista on järjestetty metsämaastossa, johon ei välttämättä kulje polkua.

Tapahtumaan järjestetään tarpeen mukaan terveyssähkö. Tarve tulee ilmoittaa ilmoittautumisen yhteydessä.

Tarkentuu myöhemmin.

Raksa ja purku

Rakennusleirille voi ilmoittautua jokainen samoajista ylöspäin. Osallistuminen rakennusleirille ei maksa mitään, ja voit osallistua kolmella viihdepaketilla:

 • Esiraksaviikonloppu 12—14.7. | Pääset rakentamaan keittiötä, suihkuja ja saunaa.
 • Raksaviikonloppu 19.-21.7. | Massakeittiön rakennus, telttojen kasaus
 • Pääraksa 22.-25.7. | Ohjelman rakennelmat, kahvilat

Pääraksa on raksapaketeista tärkein, jossa järjestetään rakentamisen lisäksi myös unohtumatonta elämysohjelmaa läpi yön. Erityisesti tähän viimeiseen rutistukseen tarvitaan jokainen kynnelle kykenevä rakentamaan, jotta leiri saadaan toteutettua! Raksalle ilmoittaudutaan leiri-ilmoittautumisen yhteydessä, ja raksailmoittautumista voi muokata 1.6. asti. Voit myös ilmoittautua raksalle leiri-ilmoittautumisen jälkeen muokkaamalla ilmoittautumistietojasi.

Tapahtuma järjestetään leirialueella metsässä. Peruspalveluihin, esimerkiksi ruokailuun, päälavalle, kahvilaan, ensiapupisteelle, suihkuun ja wc:hen pääsee leveää polkua tai hiekkatietä, ja ne sijaitsevat tasaisella maalla lähellä leirisuoraa eli tapahtuma-alueen pääväylää. Osa tapahtuman aktiviteeteista on järjestetty metsämaastossa, johon ei välttämättä kulje polkua.