Usein kysytyt kysymykset

Ilmoittautuminen ja peruminen

Löydät Kimaran ilmoittautumis- osallistumis- ja peruutusehdot täältä: Ilmoittautumis-, osallistumis- ja peruutusehdot

Voit. Työ-, varusmies- ja siviilipalvelusturva on voimassa 1.6.2024 saakka. Tämä turva mahdollistaa leiriosallistumisen peruuttamisen tai osallistumisajan lyhentämisen niille, joiden työ- tai palvelusvelvollisuus sattuu leirin ajankohtaan eikä heillä ole mahdollisuutta osallistua leirille. Turva koskee leirille hakeneen henkilön lisäksi hänen vuonna 2017 tai myöhemmin syntyneitä lapsiaan. Osallistumisen peruuttamiseksi tarvitaan vapaamuotoinen todistus työnantajalta, puolustusvoimilta tai siviilipalveluskeskukselta.

Työ-, varusmies- ja siviilipalvelusturvan tapauksessa, kun osallistuminen perutaan tai osallistumisaikaa lyhennetään, osallistujalle palautetaan alkuperäisen ja uuden leirimaksun erotus. Ole yhteydessä kimara@partio.fi Voit. Työ-, varusmies- ja siviilipalvelusturva on voimassa 1.6.2024 saakka. Tämä turva mahdollistaa leiriosallistumisen peruuttamisen tai osallistumisajan lyhentämisen niille, joiden työ- tai palvelusvelvollisuus sattuu leirin ajankohtaan eikä heillä ole mahdollisuutta osallistua leirille. Turva koskee leirille hakeneen henkilön lisäksi hänen vuonna 2017 tai myöhemmin syntyneitä lapsiaan. Osallistumisen peruuttamiseksi tarvitaan vapaamuotoinen todistus työnantajalta, puolustusvoimilta tai siviilipalveluskeskukselta.

Työ-, varusmies- ja siviilipalvelusturvan tapauksessa, kun osallistuminen perutaan tai osallistumisaikaa lyhennetään, osallistujalle palautetaan alkuperäisen ja uuden leirimaksun erotus. Ole yhteydessä kimara@partio.fi

Kyllä. Leiriosallistumisen siirto toiselle leiriosallistujalle on mahdollista 1.6.2024 asti. Leiriosallistumisen vaihtamiseen liittyvät ehdot ja ohjeet löydät tästä. 

Leiriosallistumisen siirtäjä on itse vastuussa korvaavan osallistujan hankkimisesta ja osallistumismaksun hoitamisesta uuden osallistujan kanssa haluamallaan tavalla. Pääkaupunkiseudun Partiolaiset / Kimaran-leiriorganisaatio ei laskuta uutta osallistujaa tai hyvitä maksua alkuperäiselle osallistujalle. Leiriosallistumisen voi siirtää ainoastaan samaa aikaväliä koskevalle ja saman maksuluokan ilmoittautumiselle. Mikäli leiriosallistumisen siirrossa pois jäävällä osallistujalla on vuonna 2017 tai myöhemmin syntynyt lapsi, voi lapsen osallistumisen peruuttaa ja lapsen osallistumismaksu palautetaan. Mikäli leiriosallistumisen siirrossa uutena tulevalla osallistujalla on vuonna 2017 tai myöhemmin syntynyt lapsi, voi hänet ilmoittaa leirille siirron yhteydessä. Jos et saa siirrettyä osallistumista toiselle, peruutathan osallistumisen ottamalla yhteyttä projektitoimistoon kimara@partio.fi. Osallistumismaksua ei palauteta.

Kimaralle ovat tervetulleita kaikki, myös ei vielä partiolaiset!

Kyllä voi! Yksittäisille leiripäiville on mahdollista osallistua 47 € päivämaksulla.

 • Pitkä kesäleiri 26.7.-3.8.2024 on tarkoitettu seikkailijoille ja sitä vanhemmille partiolaisille. Seikkailijoiden ja tarpojien (s. 2011–2014) leiri kestää 2.8. asti. 
  Sudenpentu voi osallistua pitkälle leirille vain vanhempien kanssa. Pitkän kesäleirin hinta on 220€.
 • Lyhyt kesäleiri 27.7.-30.7.2024 on tarkoitettu sudenpennuille (s. 2015-2017). Lyhyelle leirille saavat osallistua kaikenikäiset. Leirimaksu on 160€. Jos tahdot vain kokeilla miltä tuntuu partioleirillä, tai tahdot auttaa vaikkapa sudenpentujen luotsaamisen kanssa, voit valita tämän vaihtoehdon.
 • Päiväleiriksi yksittäisille leiripäiville on mahdollista osallistua 47 € päivämaksulla (lounaasta aamiaiseen).

Kyllä voi! Perheet voivat majoittua savuissa tai perheleirissä oman valintansa mukaan. Jos leiriperheeseen kuuluu kaksi tai useampi aikuinen, tulee joidenkin aikuisten olla myös pesteissä. Yhtä pestiä voi tehdä jaettuna pestinä, jolloin voi vuorotella kuka on lasten kanssa milloinkin. Jaettu pesti tarkoittaa sitä, että yksi pesti jaetaan kahden aikuisen kesken, jotta toinen voi olla lapsen kanssa, kun toinen on pestissä. Vaihtoehtoisesti toinen aikuinen voi olla kokoaikaisesti pestissä ja toinen koko ajan lapsen kanssa.

Huoltajan mukana osallistuvat lapset on ilmoitettava leirille, vaikkei heiltä perittäisi leirimaksua. 4–6-vuotiaat lapset osallistuvat huoltajansa kanssa pitkälle leirille hintaan 135 € ja lyhyelle leirille hintaan 100 €. 0–3-vuotiailta lapsilta ei peritä leirimaksua.

Saavutettavuustakuu on voimassa 1.6.2024 asti. Saavutettavuustakuu oikeuttaa leiriosallistumisen perumiseen tilanteessa, jossa leiriläisellä on saavutettavuuteen liittyvä tarve, jota Kimaran leiriorganisaation ei yrityksistä huolimatta pysty täyttämään. Saavutettavuustakuun soveltaminen edellyttää aina, että osallistuja on kirjallisesti yhteydessä Kimaran organisaatioon osoitteessa kimara@partio.fi ja ilmoittaa saavutettavuustarpeen. Saavutettavuustakuun käyttöön vaaditaan aina lääkärin- tai vastaava todistus leiriläisen erityistarpeesta. Saavutettavuustakuun tapauksessa osallistumismaksu palautetaan osallistujalle. Lisää saavutettavuustakuusta voi lukea täältä: Ilmoittautumis-, osallistumis- ja peruutusehdot

Partiolaiset pääsevät muokkaamaan terveystietojaan Kuksassa seuraavan polun kautta:
Kirjaudu sisään, klikkaa oikeassa yläreunassa sijaitsevaa Omat tiedot -kohtaa ja valitse henkilö, jonka terveystietoja haluat muokata. Henkilötietosivun auettua valitse Tapahtumat-välilehti. Tapahtuman (PäPa Kimara 2024) oikeassa yläkulmassa on Muokkaa-painike, jota painamalla pääset muokkaamaan ilmoittautumisen tietoja.
Ei-partiolaiset voivat ilmoittaa muokattavat tiedot osoitteeseen kimara@partio.fi, ja projektitoimisto korjaa tiedot ajan tasalle.

Stipendihakemuksen voi täyttää uudelleen Kuksassa oman profiilin Tapahtumat-välilehdellä (katso edellinen kohta).

Raksalle ilmoittaudutaan samalla ilmoittautumislomakkeella kuin leirillekin.

Kimaran osallistumismaksuun oli ilmoittautumisen yhteydessä mahdollista hakea taloudellista tukea. Päätökset myönnetyistä stipendeistä on nyt lähetetty hakijoille. Päätöksissä huomioitiin hakijan ja/tai perheen taloudellinen tilanne ja mahdolliset sosiaaliset perusteet tuelle. Tukijoittemme avulla meillä oli mahdollisuus myöntää stipendi lähes 700 leiriläiselle. Jaettujen stipendien yhteissumma oli lähes 113 000 €. Kiitämme lämpimästi tukijoitamme: Helsingin kaupunki, Helsingin Partiopoikain Kannatusyhdistys, Pääkaupunkiseudun Partiosäätiö, Urlus-Säätiö, Tunkelon Säätiö sekä muutamat yrityslahjoittajat ja iso joukko vapaaehtoisen lahjoituksen tehneitä leirille lähtijöitä.

Jos et ole saanut stipendipäätöstä, olethan yhteydessä Kimaran projektitoimistoon sähköpostitse osoitteeseen kimara@partio.fi.

Osallistuminen leirille / leirielämä

Yksittäisen leiriläisen voi tuoda ja hakea leiriportilta, osoite on Rahtijärventie 121.   
Parhaat ajat saapua näet alta:  

 • 26.7.: klo 11.30–13.30 ja klo 16.00 jälkeen  
 • 27.7.: ennen klo 8.30 tai klo 16.30 jälkeen  
 • 30.7.:  ennen klo 9.00 tai klo 18.00 jälkeen  

Savun tulee sopia omin kyydein tulevien alaikäisten leiriläisten tuonnit ja viennit niin, että he voivat huolehtia leiriläiset leiriportilta savuun ja savusta leiriportille. Kaikki omin kyydein tulevat ilmoittautuvat leiritoimistossa. 

Kimaralla majoitutaan oman lippukunnan kanssa teltoissa. Oma lippukunta muodostaa savun (leirilippukunta) noin kahden muun lippukunnan kanssa.

Jos partiolaisen oma lippukunta ei osallistu Kimaralle tai kyseessä on ei-partiolainen osallistuja, rohkaisemme olemaan yhteydessä johonkin leirille osallistuvaan lippukuntaan, jonka kanssa tuntuisi luontevalta majoittua leirillä – esimerkiksi toinen omaan partiopiiriin kuuluva lippukunta tai lähellä omaa asuinaluetta toimiva lippukunta.

Leirillä ei voi maijoittua matkailuautossa. 

Leirialueella pääsee uimaan Evon upealla hiekkarannalla, jossa sijaitsevat myös suihkutilat. Peseytyminen on mahdollista myös esteettömissä ja yksityisissä suihkuissa.

Kimaralla on kolme keittiötä, jotka palvelevat valtaosaa leiriläisistä. Lisäksi Kimaran erityisruokavaliokeittiö palvelee niitä, joilla on allergioita tai erityisiä ruokavalioita. Jokaiselle löytyy siis leirin aikana sopivaa syötävää.

Erityisruokavaliokeittiöstä saa myös leirillä tarjottavaa listan mukaista ruokaa, joten lapsi jolla on erityisruokavalio voi ottaa mukaansa saattajan. 

Ennen leiriä erityisruokavalioista ilmoittaneet osallistujat saavat vielä tarkennetut ohjeet omaan ruokailuunsa.

Kimaran leirituotekaupasta löydät sekoituksen Kimaramaisia tuotteita, joiden materiaalit ovat tuotettu vastuullisesta näkökulmasta. Tuoteperheeseen sisältyy Kimara t-paita, huppari, sukat, kangaskassi, lippis ja muki. Tuotteilla pääset tunnelmoimaan juurista, latvoista, väreistä ja pimenevistä kesäilloista jo ennen kesän 2024 leiriä!

Kauppa on auki ilmoittautumisen jälkeen. Leirituotekaupan myyntituotot käytetään Kimaran leirialueen rakentamiseen.

Alaikäinen leiriläinen voi poistua leiriltä esimerkiksi perhejuhlan, hautajaisten tai muun samankaltaisen syyn vuoksi ja palata takaisin. Mahdolliset leiriltä lähdöt ja palaamiset tulee aina sopia leirillä olevien lapsen lähijohtajien kanssa.

Yli 18-vuotias voi myös poistua leiriltä tarvittaessa ja palata takaisin. Hänen tulee leimata itsensä ulos leiriltä joko portilla tai osallistujapalveluiden pisteellä. Poistumisesta on myös hyvä ilmoittaa leirilippukunnan johtajalle ja pestaajalle.

Iltaisin kokoonnutaan yhteisiin elämyksellisiin hetkiin, joko oman savun tai koko leirin kesken. Yhteisissä hetkissä muun muassa lauletaan, tanssitaan ja päästään seuraamaan leirin tarinaa. Nukkumisaika kuitenkin rauhoitetaan kunnon yöunia ja lepoa varten joka yö.

Minkäänlaista kiusaamista, häirintää, tmv. ei leirillä sallita. Mikäli kiusaamista ilmenee, siihen tullaan puuttumaan.

Oman auton pysäköinti leirin aikana maksaa 50 euroa per auto riippumatta pysäköinnin pituudesta. Pysäköinti tapahtuu useamman kilometrin päähän leirialueesta, pellolle. Parkkipaikalta järjestetään sukkulakuljetus leirille. Leirille ei valitettavasti voi osallistua omalla matkailuautolla.

Lemmikkejä ei valitettavasti Kimaralle voi ottaa, vaan näille tulee etsiä hoitopaikka leirin ulkopuolelta. Näin takaamme kaikille turvallisen ja mukavan leirin. 

Leirin hinta

 • Pitkä kesäleiri 26.7.-3.8.2024 on tarkoitettu seikkailijoille ja sitä vanhemmille partiolaisille. Seikkailijoiden ja tarpojien (s. 2009–2014) leiri kestää 2.8. asti.  Syksyllä seuraavaan ikäkauteen siirtyvien on ilmoittautumisen yhteydessä mahdollista valita, kumman ikäkauden ohjelmaan ilmoittautuu. 
  Sudenpentu voi osallistua pitkälle leirille vain vanhempien kanssa. Pitkän kesäleirin hinta on 220 €.
 • Lyhyt kesäleiri 27.7.-30.7.2024 on tarkoitettu sudenpennuille (s. 2015-2017). Lyhyelle leirille saavat osallistua kaikenikäiset. Leirimaksu on 160 €. Jos tahdot vain kokeilla miltä tuntuu partioleirillä, tai tahdot auttaa vaikkapa sudenpentujen luotsaamisen kanssa, voit valita tämän vaihtoehdon.
 • Perhepartio (0–6-vuotiaat perheineen) 26.7.–3.8. Huoltajan mukana osallistuvat lapset on ilmoitettava leirille, vaikkei heiltä perittäisi leirimaksua. 4–6-vuotiaat lapset osallistuvat huoltajansa kanssa pitkälle leirille hintaan 135 € ja lyhyelle leirille hintaan 100 €. 0–3-vuotiailta lapsilta ei peritä leirimaksua.
 • Päiväleiriksi yksittäisille leiripäiville on mahdollista osallistua 47 € päivämaksulla (lounaasta aamiaiseen).
 • Vierailupäivä 30.7. 40 € Ilmoittautuminen alkaa 3.4.
 • Rakennusleiri 12.–25.7.2024 ja Purkuleiri 4.–11.8. 0 €

Kimaralla tutustujalla tarkoitetaan ei-partiossa olevia 12-22 –vuotiaita nuoria ja nuoria aikuisia, jotka puhuvat kotikielenään muuta kuin kotimaista kieltä. Lippukunnilta on ilmoittautumisen yhteydessä tiedusteltu kiinnostusta ottaa tutustujia mukaan omaan savuun.

Ennen varsinaista leiriä järjestetään tapahtumia uusien kohderyhmien tavoittelemiseksi helmi-maaliskuun aikana. POP-Up Kimaraa varten kutsutaankin kaikki kiinnostuneet lippukunnat mukaan tapahtumien tekemiseen.

Tapahtuman perushinta sisältää koko mahtavan leirin, elämyksineen ja ruokineen. Tapahtumamaksut käytetään kokonaisuudessaan tapahtuman järjestämiseen, eikä niissä ole mukana katetta.

Leirin maksutapa- ja aika valitaan ilmoittautumisen yhteydessä. Voit maksaa leirin heti ilmoittautumisen yhteydessä paytrail maksupalvelun kautta. Voit myös ilmoittautua maksamatta ja anoa stipendiä, jolloin päätät leirille osallistumisesta ja maksamisesta stipendipäätöksen jälkeen.

Stipendiä voi hakea ilmoittautumisen yhteydessä erillisellä lomakkeella. Lasku leiristä tulee stipendin hakijoille myöhemmin, jolloin osallistuminen on mahdollista peruuttaa. Stipendistä ilmoitetaan hakijalle 1.5. mennessä.

Tietoa savuille

Kimaralle järjestetään yhteiskuljetukset, joiden lähtöpaikoista tiedotetaan osallistujille myöhemmin. Lähdöt tapahtuvat keskitetysti pääkaupunkiseudulta. Jos et syystä tai toisesta pääse osallistumaan yhteiskuljetuksiin, voit saapua myös omakustanteisesti leirille omalla kyydillä. 

Lippukuntien oma leirivälineistö kuljetetaan yhteisillä kuljetuksilla pääkaupunkiseudulta. Pääkaupunkiseudun ulkopuolelta tulevat lippukunnat voivat tuoda kalustonsa itsenäisesti omilla kuljetuksillaan (yhteys mahdollisimman pian anna.asteljoki@partio.fi)

Kontit pakataan pääkaupunkiseudulla 16.-17.7. ja puretaan 5.8. Nyt on jo hyvä sopia ketkä hoitavat kamat paikalle ja pois.

Savun yhteisiä suunnitelmia tehdessä on hyvä pitää mielessä muutamia rajoitteita, joita leirillä on. Leirialueelle kaivaminen saattaa olla luvan varaista ja osa alueesta on kaivuukieltoaluetta. Leirillä on todennäköisesti metsäpalovaroitus voimassa, joten kaikki avotulen tekeminen leirialueella on lähtökohtaisesti kiellettyä. Majoittuminen tulee tapahtua alle 2 metrin korkeudessa, joten riippumattotornien soisi pysyvän kohtuullisen korkuisina. Jos leiriportteihin tai muihin vastaaviin rakennelmiin rakennetaan hengailuun tarkoitettuja korkean paikan torneja, pitää niihin rakentaa myös kunnolliset kaiteet. 

Ohjeet leirilippukunnan tietojen katsomiseen löytyvät tästä.

Saavutettavuus

Kimaralle on mahdollista osallistua henkilökohtaisen avustajan kanssa. Avustajan osallistuminen leirille avustettavan henkilön kanssa on maksutonta. Avustettava henkilö lisää avustajan tiedot ilmoittautumisessa, ja Kimara on avustajaan yhteydessä.

Avustajan tiedot voi vahtaa ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen tarvittaessa.

Tapahtuma järjestetään leirialueella metsässä. Peruspalveluihin, esimerkiksi ruokailuun, päälavalle, kahvilaan, ensiapupisteelle, suihkuun ja wc:hen pääsee leveää polkua tai hiekkatietä, ja ne sijaitsevat tasaisella maalla lähellä leirisuoraa eli tapahtuma-alueen pääväylää. Osa tapahtuman aktiviteeteista on järjestetty metsämaastossa, johon ei välttämättä kulje polkua.

Tapahtumaan järjestetään tarpeen mukaan terveyssähkö. Tarve tulee ilmoittaa ilmoittautumisen yhteydessä.

Tarkentuu myöhemmin.

Raksa ja purku

Rakennusleirille voi ilmoittautua jokainen samoajista ylöspäin. Osallistuminen rakennusleirille ei maksa mitään, ja voit osallistua kolmella viihdepaketilla:

 • Esiraksaviikonloppu 12—14.7. | Pääset rakentamaan keittiötä, suihkuja ja saunaa.
 • Raksaviikonloppu 19.-21.7. | Massakeittiön rakennus, telttojen kasaus
 • Pääraksa 22.-25.7. | Ohjelman rakennelmat, kahvilat

Pääraksa on raksapaketeista tärkein, jossa järjestetään rakentamisen lisäksi myös unohtumatonta elämysohjelmaa läpi yön. Erityisesti tähän viimeiseen rutistukseen tarvitaan jokainen kynnelle kykenevä rakentamaan, jotta leiri saadaan toteutettua! Raksalle ilmoittaudutaan leiri-ilmoittautumisen yhteydessä, ja raksailmoittautumista voi muokata 1.6. asti. Voit myös ilmoittautua raksalle leiri-ilmoittautumisen jälkeen muokkaamalla ilmoittautumistietojasi.

Jos kysymykseesi ei löydy vastausta, ole yhteydessä sähköpostitse kimara@partio.fi.