Mikä harmittaisi, jos en pääsisi Kimaralle? 

Olin noin kuukausi sitten sairaana, kun koko leiritoimikuntani oli yhdessä pitämässä seminaaria ja suunnittelemassa Kimaraa. Se sai pohtimaan, millaista olisi, jos en pääsisi syystä tai toisesta koko leirille.

1. Kaikki ystäväni ovat Kimaralla

En keksi montaa muuta parempaa tapaa viettää kesälomaa kuin ystävien seurassa. Itse olen siinä onnellisessa asemassa, että Kimaran leirisuora on varmasti täynnä ystäviä, kavereita ja sellaisia tyyppejä, jotka on nähnyt viimeksi vuosia sitten, mutta joita edelleen aina välillä muistelee.

Tiedän myös, että jokaiselta suurleiriltä mukaan tarttuu uusia ystäviä. Ehkäpä juuri sinä!

2. Heinä-elokuussa aurinkoisinta on Evolla

Kaksi lämpimintä, aurinkoisinta ja kaiken kaikkiaan kesäisintä kokemusta tiivistyvät omalla kohdallani Evolle. Etenkin Kliffalla kuusi vuotta sitten nautittiin sellaisesta helteestä, ettei paremmasta väliä. Olisi ollut kerta kaikkiaan kamalaa olla juuri silloin missään muualla kuin Evon rannoilla tai viileästi varjostavissa mäntymetsissä.

Ehkä olisin kuitenkin voinut jättää väliin huonosti ilmastoiduissa toimistokonteissa istumisen…

3. Kestän fomoa huonosti

Olen todella huono kestämään fomoa (fear of missing out – paitsi jäämisen pelko). Jos käynnissä on jokin partiotapahtuma, johon en pääse (kuten Johtajatulet vuosina 2017, 2021 ja 2023, erinäisten surkeiden sattumien johdosta), saatan olla pidemmälläkin somepaastolla. Kun en päässyt Roihulle, lähdin samaksi ajaksi reissuun toisaalle, jotta en olisi ahdistunut niin paljoa siitä, että kaikki muut ovat leirillä.

4. Olen päättänyt opetella nauttimaan elämyksistä

Omassa lippukunnassani minua kutsutaan (lempeästi ja rakkaudella) joskus ilonvihaajaksi, koska melkein aina valitsen ennemmin ohjelman järjestämisen kuin siihen osallistumisen. Muuan entisen johtajaparin ja nykyisen ystävän kanssa vitsailemme joskus siitä, että en pidä ”järjestetystä hauskanpidosta”. Nyt olen kuitenkin päättänyt opetella pitämään juuri sellaisesta.

Ja mikä olisi parempi paikka harjoitella elämyksistä nauttimista kuin Kimara, joka on niitä pullollaan? En edes tiedä, mitä kaikkea upeaa ohjelmaa minun ikäiselleni on leirille suunniteltu. Varmaa on vain se, että se on parhaasta päästä.

5. Rusketun vain partiossa

Se voi olla Evo, mutta olen ruskettunut vain partiossa. Kimaran jälkeen voin palata töihin ja olla kerrankin vastailematta ihmettelyihin siitä, olenko viettänyt koko kesän bunkkerissa.

6. Jokainen partioleiri on opettanut jotain

Partioleirit ovat itselleni olleet aina sellaisia tiivistettyjä uuden oppimisen ja itsensä kehittämisen kokemuksia. Molemmat ovat minulle todella tärkeitä arvoja ja ylipäätään elämässä kannattelevia voimia.

7. Haluan leiribiisistä vuoden korvamadon

Tällä viikolla oivalsin, että tosiaan – en ole itsekään vielä kuullut leiribiisiä. Innostuin aivan erityisesti ja nyt odotan sen julkaisua kuin kuuta nousevaa. Haluan laulaa leiribiisiä läpi kesän ja Kimaralla monen monta kertaa.

Tietysti uskon myös, että Kimaran leiribiisi jää elämään unelmaa (heh) vielä vuosiksi leirin jälkeenkin.

Mikä tahansa on sinun syysi osallistua Kimaralle, se on varmasti juuri oikea ja sinulle paras syy. Pidä siitä kiinni ja muista ilmoittautua leirille keskiviikkoon 13.3. mennessä!

Kuva: Julius Kuula