Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ja Aalto-yliopisto Junior yhteistyössä Kimara-partioleirillä!

Aalto-laaksoksi nimetty ohjelmakokonaisuus on kokeilu uudenlaisesta tavasta tehdä suurleirin ohjelmaa. Laakson ohjelman on tuottanut kokonaisuudessaan Aalto-yliopisto Junior, joka toimii Espoossa, Otaniemen kampuksella. Junior toimii koulumaailman ja yliopiston välimaastossa, tarjoten koululaisille saavutettavaa toimintaa tieteestä, taiteesta, taloudesta ja teknologiasta, tukien näiden aiheiden oppimista ja opettamista. Juniorilla lapset ja nuoret pääsevät itse kokemaan ja kokeilemaan monimuotoisia toimintamuotoja.

”Aalto-yliopisto Juniorin toiminnan keskiössä on luovuus ja itse tekeminen”, kertoo Juniorin päällikkö Veli-Matti Ikävalko.

Pääkaupunkiseutulainen yhteistyö Kimaran ja Juniorin välillä on lähtenyt käyntiin lennokkaasti jo viime vuoden puolella. Ennen leiriä laaksoporukka varmistaa, että kaikki on valmiina leirin n. 2000 seikkailijaa ja tarpojaa varten: ohjelmatarvikkeiden sekä tarvittavien tekijöiden määrä on valtaisa. Tähän partiolaiset osaavat vastata omalla osaamisellaan: Pääkaupunkiseudun Partiolaisilla on vuosikymmenien kokemus suurleirien järjestämisestä. 

”Aalto-laakso on taiteen ja teknologian kimara.” kuvailee laaksopäällikkö Jussi Tiihonen.

Aalto-laaksoon on valittu Juniorin ne palat, jotka parhaiten sopivat partioleirille. Itse leirillekin on hyvä jättää muutama yllätys, mutta tässä vaiheessa voimme paljastaa jo muutaman ohjelmapisteen: Aalto-laaksossa osallistujat pääsevät mm. tekemään biomuovia mikrossa, ohjelmoimaan sekä osallistumaan Pölyttäjän paratiisi -yhteisötaideteoksen rakentamiseen. 

Lisätietoa Aalto-yliopisto Juniorista löydät nettisivuilta: https://www.aalto.fi/fi/aalto-yliopisto-junior

Nähdään Kimaralla!

Kuva: Kristian Jokinen