Kimaralla rakennetaan ystävyyttä yli lippukunta- ja aluerajojen 

Syyskuussa alkaa lippukuntien ilmoittautuminen Kimaralle. Kysymme tietysti arviota siitä, montako teitä olisi ehkä tulossa ensi kesänä leirille, koska se auttaa meitä monenlaisessa suunnittelussa. Kysymme myös, mikä juuri teidän lippukunnallenne olisi piirileirissä tärkeää. Koska teillehän tätä leiriä tehdään.

Lippukuntailmoittautumisen aukeaminen on leirinjohtajalle jännittävää aikaa. Se on ensimmäisiä hetkiä koko projektissa, kun tuomme jotain suunnittelemaamme esiin, käytettäväksi ja kokeiltavaksi. Samaan aikaan lippukuntien ilmoittautuminen on ihana ensiaskel kohti Evoa. On innostavaa päästä seuraamaan, kun lippukunnat toisensa perään kertovat, että haluavat tulla kanssani Kimaralle. 

(Samaan liittyy tietenkin myös omituista ja osin epärealistista, jopa henkilökohtaista, pelkoa. Entä, jos joku ei haluakaan mukaan?) 

Piirileiri ei ole alueleiri, vaan kaikkien alueiden yhteinen leiri 

Yksi asia herättää varmasti ajatuksia ihan jokaisella piirileirillä: kenen kanssa leirillä nukutaan? Ollaanko samassa savussa sisaruslippukunnan kanssa, mennäänkö koko alueen kanssa samaan kylään? Entä mitä käy sille ystävälippukunnalle ihan eri puolelta pääkaupunkiseutua, jonka kanssa tutustuttiin Kajolla? Päästäänkö edes samalle puolelle leirialuetta? Riittääkö savussa johtajia kaitsemaan kaikkien sudenpentuja, entä telttoja? 

No, tunnustetaan se heti alkuun. Emme varmasti tule vastaamaan kaikkiin toiveisiin tai ratkomaan kaikkia ongelmia.

Mutta teemme kuitenkin parhaamme. Lippukuntailmoittautumisessa kysytään monia tietoja, joiden tavoitteena on se, että osaisimme mahdollisimman hyvin tukea jokaista lippukuntaa ja tarjota jokaiselle mahdollisimman sopivan ja mukavan savun, kylän ja alaleirin.  

Kimara tarkoittaa sekoittamista; uuden ja vanhan, mutta myös tuon ja tämän alueen. Piirileiri ei ole alueleiri. Piirileiri on kaikkien alueiden yhteinen leiri, jossa toivon mukaan pääsee tutustumaan ihan uusiin tyyppeihin. Siksi samassa savussa ja kylässäkin tulee olemaan sekä tuttuja että vieraampia lippukuntia. Jotta leiriarki rullaisi uusienkin partiokavereiden kanssa hyvin, olemme ottaneet oppia maailmanjamboreilta, ja järjestämme tapaamisia samassa savussa majoittuville. 

Kerro meille, mitä teidän lippukuntanne leiriltä toivoo 

Oma lempikysymykseni ilmoittautumislomakkeella on: ” Miten kuvailisitte omaa lippukuntaanne muutamalla lauseella?” Tähän osaan vastata oman lippukuntani puolesta mutta en kaikkien yli sadan muun pääkaupunkiseutulaisen lippukunnan puolesta. Emme halua arvailla, mitä juuri sinun lippukuntasi Kimaralta odottaa. Kysymme sitä suoraan. Sillä kaikessa yksinkertaisuudessaan Kimaraa tehdään juuri teille, päpalaisille lippukunnille ja niissä partiota harrastaville tai partioharrastuksesta haaveileville tyypeille.  

Kysyminen tietysti edellyttää myös kuuntelemista, ja siihen me olemme sitoutuneita. Se edellyttää myös hieman rohkeutta, sillä joskus vastaus kysymykseen ei ole mieleen. Ja joskus johonkin toiveeseen pitää vastata kieltävästi, vaikka kuinka haluaisi miellyttää kaikkia. Mutta yrittänyttä ei laiteta, ja meidän kannattaa Kimaralla ainakin yrittää parhaamme, ystävyyttä rakentaen. 

Lippukuntien ilmoittautuminen on nyt käynnissä ja se jatkuu 31.10.2023 asti. Ilmoita oma lippukuntasi mukaan täällä: lpk.kimara2024.fi

Kuva: Anna Enbuske