Lempeä, letkeä ja ennakkoluuloton leiriprojekti 

Noin kuukausi sitten piirileiriprojekti otti tärkeän askeleen, kun piirihallitus hyväksyi projektisuunnitelman. Siinä määritellään, miten PäPa:n kahdeksatta piirileiriä eli Kimaraa lähdetään suunnittelemaan ja millainen leiri on oikeastaan kyseessä. 

Lähdetään liikkeelle perusasioista. Kimara järjestetään Evolla Hämeenlinnassa heinä-elokuun vaihteessa 2024 ja siellä on ohjelmaa aivan kaiken ikäisille partiolaisille ja partiosta kiinnostuneille – aina perhepartiolaisista vaeltajiin ja aikuisiin. Ja koska kyseessä on partioleiri, lupaamme jo projektisuunnitelmassa noudattaa partiomenetelmää sekä partio-ohjelmaa. Tämä on myös koko leiritoimikunnalle sydämen asia. 

Unelmia ja tavoittelemisen arvoisia asioita 

Sydämen asioita ovat myös leirin tavoitteet ja arvot. Leiritoimikunta aloitti työnsä unelmoimalla tulevasta piirileiristä. Unelmat näkyvät myös projektisuunnitelmassa. 

Me teemme Kimaran ystävyyttä rakentaen, yli lippukunta- ja aluerajojen. Kimara on koko pääkaupunkiseudun leiri ja harvinainen mahdollisuus tutustua uusiin tyyppeihin oman lippukunnan ja alueen ulkopuolelta. Tätä mahdollisuutta emme halua hukata, vaan tavoittelemme leiriä tehdessä sitä, että jokainen saisi uusia kavereita omalta alueelta ja myös sen ulkopuolelta. 

Me teemme Kimaran sinulle, olit sitten partiolainen, sellaisen kaveri tai etsimässä ihan ensimmäistä harrastustasi. Kimara on leiri jokaiselle, joka haluaa tulla mukaan. Siksi me keskitymme leiriä tehdessämme siihen, että jokainen voi osallistua leirille omana itsenään. Tavoittelemme myös sitä, että mahdollisimman moni partioon tutustuja löytäisi uuden harrastuksen ja lippukunnan leiriltä. 

Me teemme Kimaran yhdessä välittäen, jotta partio innostaa nyt ja leirin jälkeen. Meille on tärkeää, että sekä leirin tekijät että osallistuvat voivat hyvin ja saavat leiristä enemmän kuin antavat. Tavoittelemme sellaista partioprojektia, jossa leirilippukunnissa voidaan hyvin ja jokainen saa taitoja oman arkensa tasapainotteluun. 

Me teemme Kimaran maailmaa rakastaen ja jätämme Evon parempaan kuntoon, kuin millaisena sen löysimme. Kimara on toivottavasti viimeinen leiri, jolla vastuullisuustyö, hiilijalan- ja kädenjäljen huomioiminen sekä luonnonsuojelu eivät ole arkipäivää. Tavoittelemme sellaista leiriä ja projektia, jonka aikana opimme jokainen elämään vähän kestävämmin. 

Tekemisen tapoja ja rakenteita 

Projektisuunnitelmaan on listattu myös paljon sellaista, mikä auttaa meitä leirin tekijöitä jäsentelemään omaa tekemistämme. Työ on jaettu viiteen osa-alueeseen: ohjelmaan ja kasvatukseen, osallistujiin, palveluihin, resursseihin ja vastuullisuuteen sekä viestintään ja markkinointiin. Jokaista osa-aluetta luotsaa johtajapari, jotka etsivät ensimmäisiä tekijöitä mukaansa jo nyt. Kevään aikana keskitytään visiointiin ja kaikkein tärkeimpiin päätöksiin (kuten osallistumismaksuun!), syksyllä ryhdytään jo toden teolla suunnittelemaan. Ensi vuoden keväällä on aika jo ryhtyä toteuttamaan suunnitelmia, jotta kaikki on valmista, kun bussit kaartavat Evolle. 

Olemme myös päättäneet yhdessä leiritoimikunnan kanssa, että Kimara on avoin projekti. Kerromme päätöksistä perusteiden kera, avaamme kaikki pestit avoimeen hakuun ja suhtaudumme avoimesti uusiin ajatuksiin. Etenkin pestauksessa yritämme myös löytää jokaisen tekijän juuri siinä vaiheessa, kun hänet tarvitaan mukaan. Emme pestaa liian aikaisin, emmekä toivottavasti myöskään liian myöhään. 

Jo ensimmäisessä leiritoimikunnan seminaarissa totesimme, että meille tärkeää on ennakkoluulottomuus ja letkeä ote tekemisessä. Johtamisessa pyrimme lempeyteen.

Jos tämä kuulostaa sellaiselta projektilta, jossa sinä voisit viihtyä, tule mukaan porukkaan. Hae päällikköpestiä, laita viestiä, soita tai kerro meille, mikä sinua ehkä tulevaisuudessa kiinnostaisi. Olet tosi tervetullut mukaan. 

Kuva: Filip Eller